Районна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343, ал. 3 от НК 21-годишен варненец, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража“ спрямо него да бъде внесено за разглеждане.

Около 19:45 часа на 25 октомври 2022 година, на кръстовище във Варна, обвиняемият предизвикал пътен инцидент с автобус, движещ се линия на градския транспорт. В резултат от поведението му на пътя и с цел да избегне тежък удар, водачът на автобуса бил принуден да използва рязко спирачки. Вследствие на това шестима пътници пострадали.

Една от тях - жена на 61-годишна възраст, получила средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на ляв крак. Останалите пострадали при инцидента получили леки телесни повреди.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и/или наркотични вещества показали, че младият варненец е седнал зад волана след употребата на наркотични вещества. Той е отказал да даде кръв за химически анализ, поради което до Районен съд – Варна е направено искане за разрешение от същия да бъде взета принудително кръвна проба.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Текат разпити на свидетелите на катастрофата, изясняват се детайлите около настъпването й.