29-годишен варненец ще бъде съден за извършена от него кражба на сума пари от игрална зала. Районна прокуратура - Варна предаде на съд К.К. за това, че при условията на опасен рецидив, чрез използване на ключ за отключване на шкаф за съхранение, противозаконно отнел чужди вещи – сума пари, съобщиха от съда.

Обвиняемият бил многократно осъждан за престъпления против собствеността на гражданите, като последно излежавал присъда за такова престъпление до края на февруари 2021 година. Въпреки това той не променил поведението си и година по-късно отново извършил кражба.

На 4 март 2022 година, К.К. бил в игрална зала, намираща се в град Варна. Той имал намерение да открадне оборотните пари от залата, като предварително се снабдил, по неустановен начин, с дубликат на ключа за чекмеджето, където крупиетата ги държали.

За да реализира целта си, мъжът тайно предизвикал теч в тоалетната. По този начин К.К. успял да отклони вниманието на крупието към този проблем. Жената взела връзката със служебни ключове и излязла от игралната зала, като така обвиняемият останал сам. Той веднага отишъл при чекмеджето с оборотните пари на крупието, отключил го с ключа, който имал, и взел от там сумата от 2200 лева, след което отново заключил чекмеджето. След това под претекст, че ще донесе инструменти за поправка на аварията, мъжът напуснал игралната зала и не се върнал повече. В края на работната си смяна крупието установило липсата на парите и незабавно подала сигнал.

Предстои делото срещу К.К. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание "лишаване от свобода“ за срок от три до петнадесет години.