Районна прокуратура-Смолян внесе обвинителен акт спрямо Д.П., на 25 г. Той е предаден на съд за това, че на неустановена точна дата през месец октомври 2021 г. в жилището, в което живеели с пострадалата в гр. Смолян, й се заканил с убийство, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал.3, ал.1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Административна прокуратура – Пловдив.

Д.П. е предаден на съд и за това, че на 14.04.2022 г. около 6 ч. влязъл в чуждо жилище – апартамента на майката на пострадалата в гр. Смолян, като употребил за това сила – престъпление по чл.170, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Д.П. съжителствал с 23-годишната жена. Двамата имали дете, което тя отглежда. Между тях възниквали скандали. Установено е, че Д.П. се заканил с убийство на младата жена, а по-късно двамата се разделили. Той заминал да работи в гр. София. На 14 април 2022 г. се върнал, като влязъл в жилището, където пострадалата се намирала, без да я предупреди и след като избутал вратата.

Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание в Районен съд-Смолян.