Районна прокуратура - Сливен ръководи разследването по досъдебно производство, образувано за причиняване по непредпазливост на тежка телесна повреда на 3-годишно дете. То е пострадало след като е било блъснато от мотоциклет. Вредоносният резултат е настъпил на 15.08.2022 г. в с. Гаврилово, общ. Сливен. Деянието е квалифицирано по чл.343, ал.1, б. "б“, вр. чл.342, ал.1 от НК. Тоова съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

На водача на мотоциклета е направена проба за алкохол, която е била отрицателна. Взета му е кръв за анализ, който да покаже дали е управлявал под въздействието на наркотични вещества.

Установено е, че мотоциклетът не е бил регистриран по надлежния законов ред. Водачът, причинил произшествието, не е притежавал необходимата правоспособност. Той и пострадалото момиче се намират в болнично заведение, където лекари полагат грижи за състоянието им. Процесуално-следствени и други действия с тяхно участие ще бъдат проведени след като медицинските лица преценят, че здравословното им състояние позволява това.