Районна прокуратура – Шумен ръководи досъдебнопроизводство по чл. 343б, ал. 3 от НК във връзка със случай на установено управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

При полицейска проверка е спрян лек автомобил, управляван от 21-годишен водач. Направените на място с техническо средство тестове за употреба на алкохол и/или наркотични вещества показвали, че мъжът е управлявал МПС след употреба на забранени субстанции. К.Д. е задържан.

Продължилите проверки, установили, че той е неправоспособен водач и е седнал да шофира без да има това право, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. Освен това регистрационните табели, поставени на управлявания от него автомобил, са издадени за друго превозно средство.

Предстои К.Д. да бъде привлечен към наказателна отговорност. Той ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. В съда ще бъде внесено искане за налагане на най тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо младия мъж.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.