Районна прокуратура – Кюстендил води действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал.1, б. “б“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура -София. Днес, 15.11.2022 г., около 12,30 ч. в района на с. Пастра на пътя за Рилския манастир възникнало пътнотранспортно произшествие между две превозни средства – лек автомобил, м. "Ленд Ровър“, и автобус, м. "Ивеко“.

В автобуса пътували на организирана екскурзия 13 чуждестранни граждани от Испания, Италия, САЩ, Полша, Великобритания и Германия. Те били придружавани от екскурзовод.

Пострадалите – водачът на лекия автомобил и гражданката на САЩ, са транспортирани за оказване на медицинска помощ в болнично заведение в гр. Благоевград. Останалите пътници са с леки наранявания.

Водачите на двете превозни средства са тествани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието, предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.