33-годишният хасковлия, заподозрян за палежите на тютюневия склад и две необитаеми къщи в областния град е с обвинение от прокуратурата, съобщават от Районна прокуратура Хасково.

Според прокуратурата, в условията на продължавано престъпление, той запалил имущество със значителна стойност, като пожарът е имало опасност да се разпростре и върху други имоти.

Хасковлията бе задържан за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража" спрямо него. Очаква се мярката да се гледа в съда в началото на следващата седмица.

Припомняме, че по-рано от полицията съобщиха, че са задържали двама души заради трите пожара, които станаха в Хасково снощи в рамките на 2 часа. Това са 33-годишен клошар и 45-годишният му приятел, които са обитавали две от подпалените постройки. Срещу вторият мъж, обаче не е повдигнато обвинение.

Обвиненият хасковлия е бил пиян, когато е извършил престъплението. Той има 8 присъди за алкохол, наркотици и вредителство, лежал е в затвора.