Районна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на МПС с последвала повреда 18-годишния И.П., като

деянието е извършено от него в пияно състояние и при условията на повторност. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Младежът вече бил осъждан за същото през 2020 година, когато бил още непълнолетен. На 2 октомври 2022 година обвиняемият се намирал в село Черна. Там той забелязал автомобил, паркиран пред частен дом, и решил противозаконно да го отнеме от собственика му. Младежът забелязал ключовете на таблото на колата и се възползвал от възможността като бързо потеглил в неизвестна посока.

Много скоро след кражбата, собственикът на превозното средство – кмет на селото, който се готвел да го използва, забелязал липсата му и подал сигнал в ОД на МВР – Добрич.

Обвиняемият и автомобилът били установени в областния град. Една от гумите на колата била силно повредена. При задържането му И.П. бил изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация значително по-висока от 1,2 на хиляда – 2,36 на хиляда. 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. С постановление на наблюдаващия случая прокурор И.П. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвиняемия да бъде определена мярка за неотклонение "задържане под стража“.