Районен съд - Варна осъди 33-годишна жена за поредица кражби на стоки от търговски обекти, съобщиха от съда. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимата и редуциране с 1/3 на наложеното наказание. Така за извършената в условия на продължавано престъпление кражба, съдът осъди 33-годишната подсъдима на една година и 4 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното от съда наказание се отлага с изпитателен срок от 4 години.

Кражбата е осъществена при условията на продължавано престъпление, със седем отделни деяния, извършени през непродължителен период от време – от 4 март до 7 август 2020 година във Варна. Общо седем пъти през горепосочения период от различни търговски обекти на територията на града – хипермаркети и дрогерия, подсъдимата отнемала бутилки с марков алкохол (водка, уиски, шампанско) и парфюм, които скривала под дрехата, в раницата или в дамската си чанта, като преминавала през касовата зона без да заплати нищо. При проверка на дневните наличности в отделните магазини и след преглед на записите от видеоохранителните камери в търговските обекти, били установени идентичните кражби от страна на подсъдимата, а при последния случай тя била задържана с откраднатата стока на изхода на магазина от охранител.

Всички инкриминирани вещи са на обща стойност за над 500 лева.

33-годишната жена страда от наркотична зависимост. Тя бе осъдена да заплати на граждански ищец по делото претърпените от него имуществени вреди в резултат на кражбата, държавната такса върху уважения иск, както и всички направени по делото разноски. Присъдата Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред окръжния съд.

 

 

 

 

13.12.2022 г. Стела Янкова

"Връзки с обществеността“