В процедура на съкратено съдебно следствие, 31-годишен мъж бе признат за виновен в това, че през периода от 27 юни до 3 декември миналата година, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи. Това съобщиха от Районен съд - Варна.

Кражбата е осъществена по идентичен начин, с пет отделни деяния, от три супермаркета във Варна. При всеки от отделните случаи подсъдимият отнемал пакетирани стоки – шоколадови изделия, консерви, сандвичи и други артикули, които скривал под дрехите си, като напускал касовата зона без да плаща нищо или заплащал само покупка на незначителна стойност.

Действията му са установени и регистрирани при преглед на записите от видеоохранителните камери в магазините, за което е била сигнализирана полицията. Инкриминираните стоки са на обща стойност под 100 лева.

31-годишният мъж има предходна съдимост. Делото бе разгледано в процедура на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вината от подсъдимия и редуциране с 1/3 на определеното наказание. Така за извършената при продължавано престъпление кражба, съдът наложи на подсъдимия наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок