По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение, 42-годишният подсъдим се призна за виновен по повдигнатото му обвинение в грабеж на мъжка чантичка с документи, ключове, мобилен телефони и пари, съобщиха от Районен съд - Варна. Всички вещи са на стойност за над 500 лева.

Грабежът е извършен на 19 март тази година в избени помещения под жилищен блок. На посочената дата потърпевшият мъж отключил входната врата на коридора към избите и се отправил към своето мазе, без да забележи, че веднага след него непознат мъж се възползвал от получения достъп и го последвал с намерение да отнеме чантичката му.

Докато пострадалият подреждал вещите си в мазето, бил ударен изненадващо в гръб с вратата на помещението, при което паднал на пода , а подсъдимият се възползвал и издърпал чантичката му с всички налични в нея вещи. Въпреки че пострадалият междувременно се опитал да блокира в коридора нападателя си  и да потърси помощ от съсед, 42-годишният подсъдим успял да избяга, след което за случилото се бил подаден сигнал в полицията.

За извършения грабеж на 42-годишния мъж, неосъждан, бе наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието се отлага с изпитателен срок от 3 години. Причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.