В бързо производство, по внесено от прокуратурата постановление с предложение за решаване на делото с освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, Варненският районен съд наложи на 34-годишен бежанец от Иран глоба в размер на 1000 лева, съобщиха от съда.

Той бе признат за виновен в това, че на 3 юли тази година, при кацане на летище Варна с полет от чужбина и проверка на багажа му, държал в дреха от куфара си пакетчета с високорискови наркотични вещества – марихуана, хашиш и кокаин. Намерените у него наркотици са в малко количество и с ниска стойност – общо за около 28 лева, поради което случаят се явява маловажен.



34-годишният подсъдим е неосъждан досега за престъпление от общ характер и неосвобождаван от наказателна отговорност. В негова тежест са направените разноски на досъдебното производство. Веществените доказателства – остатъците от наркотичните субстанции, се отнемат в полза на държавата и следва да се унищожат след влизане в сила на решението.



Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.