Кметът на район "Искър" в София - Ясен Русев публикува своя отчет за изминалата седмица, съобщи Sofia24.bg.

Ето какво гласи отчетът:

Изпратихме писмо с настояване за оптимизиране на организацията на движението на кръстовището на бул. "Искърско шосе“ и бул. "Кръстю Пастухов“ до метростанция "Искърско шосе“, съдържащо предложение за обновяване на сигнализацията за движение на моторните превозни средства, трамваите, велосипедистите и пешеходците.

Проведе се среща с представители на районната администрация, на Общински културен дом "Искър“ и представители на 8 Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" относно организацията на паркиране в пространството, разположено южно от сградата на културния дом, като бе обсъдено и скорошното изграждане на съоръжение за достъп на хора с увреждания до сградата.



След сигнали от граждани колегите от отдел “Озеленяване" монтираха нови седалки на пясъчника на детската площадка, намираща се между блок 322, 323 и 324.

Служители от отдел "Контрол на строителството“ и отдел "Инженерна инфраструктура и строителство" извършиха съвместна проверка на изграждането на нова улична настилка в новия квартал – т.нар. Нова Дружба (или Дружба – 6-ти микрорайон) във връзка с получени сигнали от граждани.

След сигнали от граждани беше извършена проверка и беше отстранен опасно стърчащ метален елемент на тротоара пред бл. 118.

Изпратихме информация до Столична община с предложени обекти за ремонт и обновяване на уличното осветление в района.

След констатирани нарушения на пътната настилка на бул. “Брюксел", бул. “Копенхаген", бул. “Кръстю Пастухов", ул. “5048" и ул. “Проф. Цветан Лазаров", възложихме на фирмата изпълнител да извърши ремонтни дейности.

Завърши изграждането на тротоара между улица “Тирана" и улица “Чудомир Топлодолски" в ж.к “Дружба" 1. Колегите изготвиха прогнозни количествено-стойностни сметки за предстоящи ремонти на тротоарни настилки в района.

Беше извършена проверка и обезопасяване на шахта на тротоара на бул. "Цариградско шосе“ в района на магазин "Практикер“.

Започна косенето на общински тревни площи в района. Стартирахме с окосяване на по-големите паркове на територията на район “Искър". Предстои да бъдат окосени и междублоковите пространства.

Заедно с колегите от отдел “Управление на общинската собственост и търговската дейност" проведохме среща с част от новоизбраните домоуправители на блоковете с общински жилища на територията на района.

Благодаря на “Клуб СПОКО - спорт, култура и отдих" и Федерация “Спорт, здраве и активно дълголетие" за поканата да се включа в спортния празник, който проведоха край езерото в ж.к “Дружба" 1 със съдействието на районната администрация.

Благодаря и на ръководството на 150. ОУ “Цар Симеон Първи" за поканата да се включа в тържественото откриване на площадка по безопасност на движението по пътищата и приложно колоездене. Благодаря на ръководството и за поканата да се включим в открития урок по религия, който беше подготвен от преподавателката по религия Елена Дюлгерова.