В район "Триадица“ монтираха две нови велостойки за полеви ремонт на колела, съобщават от районната администрация. Съоръженията се намират пред двата входа на Южен парк I-ва и III-та част: откъм кръстовището на “Св. Патриарх Евтимий" и “Витоша" и откъм кръстовището на бул. “Витоша" и “Бяла черква". 

Ето какво написаха от районната администрация на страницата си във Facebook:

"Мотосезонът започна, някои даже и снимки си направиха, но велосезонът в "Триадица" не е спирал. Ето защо монтирахме две нови велостойки за полеви ремонт на колела пред двата входа на Южен парк I-ва и III-та част, а именно: откъм кръстовището на “Св. Патриарх Евтимий" и “Витоша" (срещу “Аптека") и откъм кръстовището на бул. “Витоша" и “Бяла черква" (до оградата на “Доминос").

Важното по темата:

- Съоръженията са монтирани на локации, контактни с велоалеи, по които има супер много трафик на велосипеди и хора;

- Ръчната помпа става не само за велосипеди, но и за помпане на гуми на инвалидни и бебешки колички;

- Има и инструменти, които са удобни и практични, привързани с дълъг кабел към съоръжението, което позволява лесна работа по счупени части;

- Голяма верига за доставка на храна е поела ангажимент в рамките на една година да поддържа и възстановява щети по съоръженията, в случай на вандализиране или счупване при употреба.

Тук е мястото да благодаря на нашите приятели от #Велопойнт (Velopont Ltd ) , които дариха съоръженията и работят активно за популяризирането на колоезденето като начин на придвижване и живот. 

И не по-малко по важност: призовавам гражданите и вело-общността да бъдат бдителни за набези по уредите! Практиката показва, че първо “изчезват" инструментите, така че се надявам да не бъдат откраднати поради простите две причини:

1. Хич не е готино/ тарикатско/ хипстърско да крадеш от публичната среда.

2. Сещам се за поне две големи вериги магазини, които продават доста сносни инструменти на ниски цени.

Инициативата ни е пилотна изобщо за града и се надявам да стане заразна

Желая на всички на-две-колела здраве и безаварийни пътувания".