Работилница КОМИКС в Художествената галерия в Добрич набира популярност сред младежите, предаде репортер на "Фокус". Първото й издание се състоя ден след официалното откриване в добруджанския град на Трета национална изложба на българския комикс "Те ви гледат. И вие ги гледайте!". Творческото ателие посетиха ученици от паралелки по изобразително изкуство в СУ "Св. Климент Охридски". Техни ментори бяха художниците Венцислав Великов и Иван Беров.

Новите посетители творци днес бяха ученици от 8-и до 12-ти клас на Иновативно училище "Райко Цончев". Младежите са разгледали най-новата гостуваща в галерията изложба. В Работилница за въображение те са научили за възникването на комикса и неговото развитие през годините, за обособяването му в осмото изкуство със своите специфики. Задачата този път е била създаване образ на комикс герой - Господин Яйце.

Продължават и творческите ателиета с по-малки ученици. Техни наставници там са Зорица Обретенова и Милена Алджабари. Атмосферата сега е пролет, Великден. Малчуганите създават стенописи "Пролет", колажи и празнична украса.

Пространството на Работилница за въображение е много обичано от деца и младежи, защото дава възможност за свободно творчество в неповторимата среда на галерията, обогатява със знания и кара малчугани и млади хора да изживеят себе си като истински художници.

Жулиета НИКОЛОВА