Своеобразна Работилница "Да на зелената енергия!" събра ученици от Езикова гимназия в Младежки център - Добрич. Това е едно практическо събитие с тема  "Работилница за енергийно ефективни модели“, съобщи Силвия Венелинова, организатор на дейности в Центъра, предаде репортер на "Фокус". Реализирано е в партньорство между Европа Директно и Младежки център-Добрич. 

Целта е да се популяризират мерките и възможностите за намаляване на въглеродния отпечатък и енергийната ефективност. Преди да сътворят макети на вятърни мелници, участниците от IX "а" клас от ЕГ "Гео Милев" са запознати в рамките на дискусия и представяне на кратки видеа с няколко важни въпроси по темата: проблемните факти за климата, политиките на Европа относно ограничаване на вредните емисии, плана за климата и значението на термините "въглероден отпечатък" и "климатична неутралност".

Организаторите са провокирали младежите да помислят и споделят защо трябва да ни е грижа и как всеки от нас може да ограничи въглеродния отпечатък. Това е само един от форумите, който организира Младежкият център като поставя на фокус актуални теми от ежедневието ни и спомага младите хора да се развиват в посока активни граждани.

Жулиета НИКОЛОВА