Регионалната здравна инспекция – Смолян отбелязва тържествено 70–ата си годишнина. По случай празника заместник–министър д-р Александър Златанов връчи на директора на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева плакет от министерството на здравеопазването. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

На тържеството по повод годишнината на РЗИ бяха отправени поздравителни адреси от министъра на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев. От името на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев цветя и поздравителен адрес поднесе заместник областният управител Христо Станчев. Той връчи и подаръка на Областна администрация за РЗИ-Смолян- ахат, който символизира дълголетието, успеха и късмета.

Тържествата за отбелязване на 70–ата годишнина на РЗИ продължават и днес с открита дискусия на тема "Оптимизиране дейността на лечебните заведения“, която ще се състои в Рудозем. Паралелно с честванията със съдействието на Сдружение "Клъстер на здравните региони“, кмета на  Смолян Николай Мелемов и кмета на  Рудозем Румен Пехливанов, са организирани и безплатни медицински прегледи на населението от общините Смолян и Рудозем. Изтъкнати специалисти в различни области на медицината, сред които проф. д-р Николай Цанков - дерматолог,  проф. д-р  Атанас Щерев - гинеколог и доц. д-р Пламен Попиванов – ендокринолог, извършват безплатни профилактични прегледи и консултират жителите на двете общини.