РИК – Кюстендил назначи секционните избирателни комисии. За "Фокус“ от Районната избирателна комисия съобщиха, че това е станало на база на изпратени от кметовете на деветте общини в областта предложения и протоколи от проведените консултации между представителите на политическите партии и коалиции.

Над 2 200 са членовете на секционните избирателни комисии на територията на област Кюстендил. Сред тях са и ръководните състави – председател, зам.-председател и секретар.

С решение на Районната избирателна комисия е одобрен и графичния файл с образец на бюлетината в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители насрочени на 09 юни 2024 година в Десети изборен район– Кюстендилски.

От РИК – Кюстендил припомниха, че политическите партии и коалиции, регистрирали кандидатски листи в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители до 8 юни могат да подадат заявление за регистрация на лица като застъпници или заместващи застъпници.