В Районната избирателна комисия (РИК) - Добрич е постъпил сигнал за неправомерно поставени агитационни материали - плакати на коалиция, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

Става дума за агитационни материали, на които са поставени номера на бюлетини и имена на кандидат-депутати. Извършена е проверка и е установено, че сигналът е основателен. Нарушението е установено в близост до секция 082700019 в тервелското село Зърнево.

На своя сайт РИК-Добрич съобщава: "В хода на проверката, пред присъстващите членове на РИК-Добрич, агитационните материали са отстранени от трети лица". На коалицията е указано да спазва стриктно разпоредбите на изборния кодекс и да не допуска извършване на други нарушения. 

По-рано днес РИК-Добрич разгледа и друг сигнал за нарушение, постъпил от представител на политическа партия. Според сигнала в близост до секции 082800045 и 082800046 в Добрич неправомерно са поставени агитационни материали на шатра на партия, на която са поставени номера на бюлетини и имена на кандидат депутати. Комисията остави без уважение сигнала, защото не са установени агитационни материали.

Жулиета НИКОЛОВА