Председателят на Районна избирателна комисия (РИК) - Добрич Цонка Велкова  информира, че на интернет страницата на комисията, в раздел "Съобщения" е публикуван график за дистанционни обучения за работа с машини за гласуване за членове на секционни избирателни комисии в 8-ми Добрички многомандатен район. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Добрич.

Обученията ще се проведат от 23 март до 26 март 2023 г.,включително. Всеки член на секционна комисия може да подбере време, удобно за него, в което да премине  дистанционното обучение. За всеки от дните, в които ще се провежда, има линк към платформата на обучителните срещи и са посочени Идентификационен номер (Meeting ID) и парола (Passcode), които трябва да бъдат въведени, за да се присъства на обучението.

С пълната информация всеки може да се запознае всеки на следния адрес: https://rik08.cik.bg/ns202304/messages . Председателят на РИК - Добрич припомня, че членовете на Комисията също ще проведат обучения за членове на секционни комисии по общини, съставен е график. Обученията ще бъдат от 25 до 28 март 2023 г. включително.