На работна среща, проведена с фирмите, които имат ангажимент за зимното поддържане на общински пътища и уличната мрежа в населените места от Община Златоград, е получено уверение, че те имат готовност веднага, при необходимост,  да започнат да изпълняват договорените дейности, свързани със снегопочистване и опесъчаване на територията на Община Златоград. Това съобщиха от Общината

След получено предупреждение, от Областна администрация Смолян, за обилен снеговалеж в следващите дни, кметът на Златоград, Мирослав Янчев, отправя апел към всички жители на общината да не се паркират моторни превозни средства на уличното платно, особено, когато улицата е с тесен габарит. По този начин няма да се възпрепятства работата на снегопочистващата фирма и улицата ще бъде своевременно почистена.

Ангажимент на снегопочистващите фирми е да обезпечат проводимост на уличното платно. Общински служители  осигуряват нормални условия за движение по пешеходни зони към учебни, детски и здравни заведения, както и до сгради с обществено значение. Предвид ограничения ни човешки ресурс, кметът апелира гражданите на общината да проявят разбиране и отговорно общностно поведение като почистват натрупания сняг пред входовете на жилищните си сгради, търговски обекти и гаражи като да се изхвърля снега  върху други прилежащи площи, а не на уличното платно.