Истински пъстър спектакъл сътвориха децата от Детска градина №66 "Детски рай“ – първата старозагорска градина, притежаваща детска библиотека, предаде репортер на "Фокус". "Приказки от раклата на баба“, която е с автентичност 100 години,  разкриващи български народни произведения, любими на всички деца и до днес.

"Искрено ви поздравявам за истинския и смислен празник, който днес създадохте и дарихте сетивата ни с емоция. С инициативи като тази, все повече деца се  научават да четат, събуждайки у себе си обич към книгите, докосвайки се до вълшебния свят на приказките. Насърчавайте четенето - книгата е богатство, непреходно във времето“, приветства родители и ръководство преди началото на тържеството зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

"Дядо вади ряпа“ и "Дядовата ръкавичка“ бяха само част от произведенията, представени от малчуганите на "Детски рай“. Празникът завърши по традиция с българско хоро и много детски усмивки.

Приветствие към ръководството и благодарност за цветния празник отправи и Тихомир Острешев, председател на Обществения съвет на ДГ №66.

Рени АТАНАСОВА