На Лазаровден стотици старозагорци и гости на града се насладиха на празнична програма, съчетала спорт, култура и изкуство, предаде репротер на "Фокус". Дейностите започнаха още в 9.00 часа със спортни активности, включващи йога и за големи, и за малки, както и открити тренировки по бадминтон, волейбол и обща физическа подготовка. От Спортен клуб “Здраве и активно дълголетие" се постараха с тонизираща тренировка за “златна възраст". Малко по-късно, музикалната програма огласи най-големия старозагорски парк и танцови и фолклорни формации, заедно с читалища, зададоха ритъм и настроение.  

Детски творчески ателиета и работилници приканваха децата с разнообразни занимания - рисунка на асфалт, маски на животни, ателие по възларство, глинена работилница, “Забавна астрономия", “Нарисувай ми..." и “Приказен цветен килим" с приказки и легенди в картините на български художници. На място бе и любимият на всички талисман на града - “Катерицата Кипи". 

Опашка от желаещи се зави пред обичаната от смелите малчугани “Въжена градина", предлагаща игри, демонстрации и състезание по ориентиране. От Туристически информационен център, традиционно за топлите дни,  организираха Безплатен тур “Парковете разказват своите истории".  

В Зоопарк Стара Загора желаещите имаха възможност да засадят цвете в градинката пред емблематичната статуя на двете мечета. Гостите на зооградината се запознаха и с мишелова Хари от Спасителен център за диви животни - Зелени Балкани на техния информационен щанд. От Прабългарска школа за оцеляване "БагаТур“ подариха безплатна снимка с кон на постилите ги деца. 

За ожаднелите, специално на място бяха “В гората - хапване и пийване", които предлагаха изнесен бар с разхладителни напитки.  

Организатори на забавленията са Община Стара Загора, Център за подкрепа на личностно развитие – Стара Загора, Туристическо дружество "Сърнена гора“, Народно читалище "Родина 1860, Народно читалище "Настроение 2017“, Народно читалище "Св. Климент Охридски 1858“, Народно читалище "Христо Танев 2020“.