Полицията задържа за поредна кражба от църква помориец. Съобщение за обир в манастира "Св. Георги“ в Поморие е получено снощи около 4 часа. Задигнати са събрани парични средства в кутия за дарения, съобщиха от ОДМВР - Бургас.

По данни на послушника в храма в сградата е проникнато чрез взломяване катинара на входната врата на т.нар. "Аязмо“, след това е разбит катинар на кутия за дарения в същото помещение. Отнета е парична сума в размер на около 20 лева. От проведените незабавни полицейски действия е установен и задържан крадецът – 34-годишен криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби от църковни храмове и манастири помориец. Към настоящия момент мъжът е с прекъсната присъда "лишаване от свобода“ от бургаския затвор за период от един месец  - от 06 ноември до 06 декември. Помориецът е направил пълни самопризнания, като доброволно върнал отнетата парична сума. Задържан е  за срок до 24 часа.

В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че помориецът е извършител и на опит за проникване в манастир "Св. Рождество Богородично“, разположен в местността "Аязмото“  около 01.40 ч. на 29 ноември. Опитът е останал недовършен, тъй като се задействала СОТ алармата на манастира. Въпреки това, игуменката на манастира констатирала повреждане на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, монтирани в района на църковната обител. Общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лв.

Работата по случаите продължава от служители на ОДМВР – Бургас.