Община Пловдив обяви публичен търг с явно наддаване за недвижим имот на улица "Напредък" срещу КАТ. Теренът е с площ 2810 квадратни метра и е предназначен за паркинг, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Началната наемна цена е 1686 лв., но при наддаването може да бъде завишена. Стъпката за наддаване е 10% от началната цена. Участниците в търга трябва да внесат 2000 лева депозит, а тръжните книжа струват 500 лева. Победителят ще стопанисва имота 5 години.

Тръжната процедура се подготвя и провежда от администрацията на район "Северен". Самият търг ще се проведе на 10.11.2022 г. от 15:00 часа в заседателната зала /стая № 22 / на район "Северен", находящ се на адрес: бул. "Цар Борис III Обединител" № 22А.

Това е вторият опит за социализация на терена, който от години е превърнат в сметище и нито една градска управа не е успяла да се пребори за изчистването му. Миналата година читател на Агенция "Фокус" сигнализира, че случайно е разбрал за търга и заподозря схема за източване на общински имоти.

От кметството реагираха с незабавна проверка, установиха техническа грешка и прекратиха процедурата. Предложението за изграждане на открит паркинг на голямото сметище срещу КАТ на районния кмет Стоян Алексиев бе одобрено на заседание на пловдивския общински съвет през юли 2022 година.