Първото за новата година заседание на Общинския съвет в Ловеч (50-о поред) ще се проведе на 26 януари /четвъртък/ 2023 година от 10,00 ч. в заседателната зала на Община Ловеч. Това съобщи председателят на Общинския съвет Петър Цолов. Сесията се свиква на основание чл. 25, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Проекто-дневният ред включва:

- Предложение относно осигуряване на допълнителен собствен принос извън общо допустимите разходи за изграждането на спортна зала и рехабилитация на дворното пространство на ОУ "Проф. Димитър Димов“, гр. Ловеч, част от проект "Реконструкция, обновяване и оборудване на сгради и рехабилитация на дворни пространства на целодневни детски градини и ясли в гр. Ловеч, изграждане на училищна спортна зала и рехабилитация на дворни пространства в общински училища в гр. Ловеч“ по ОПРР 2014-2020;

- Продажба на самостоятелен обект в сграда с идентификатор 43952.515.13.1.11 по КККР на гр. Ловеч;

- Даване на съгласие за кандидатстване с предложение за изпълнение на инвестиция по процедура чрез директно предоставяне на средства от механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-11.010 "Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“.

- Отчет за дейността на Общински съвет – Ловеч и неговите комисии за второто шестмесечие на 2022 година и Годишен отчет за постъпилите заявления за достъп до обществена информация за 2022 година.

Материали се приемат до 12 януари, четвъртък.

Заседанията на постоянните комисии са на 17 януари, вторник.