В събота на стадион "Севтополис“ се проведе първото национално състезание за млади доброволци, под домакинството на Община Казанлък, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. В надпреварата се включиха седем отбора с по шест участника от община Казанлък, община Варна, община Кюстендил, община Белово (2 отбора) и община Велинград (2 отбора).

Младите момичета и момчета премериха сили в три нелеки дисциплини: "Поставяне на главен шланг за бързина и издърпване на въже с гума“, "Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и "Щафета – построяване на дига“.

След емоционални битки, класираните първи три отбора, според финалния сбор точки за справяне със задачите получиха отличие и медал:

1. Кюстендил - 168

2. Велинград 1 – 150

3. Казанлък  - 141

4. Велинград 2 – 134

5. Белово 1 – 133

6. Белово 2 – 118

7. Провадия - 118

Освен Община Казанлък, организатори на първото национално състезание за млади доброволци бяха Националната асоциация на доброволците в Република България и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Участниците благодариха за добрата организация и споделиха, че искрено са се забавлявали и ще се радват съревнованието да се превърне в традиция.

 Рени АТАНАСОВА