Първото бебе за 2023 година в СБАЛАГ “Майчин дом" е момченце, родено в 00:01 часа, съобщиха от болницата.

Новата година в Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом" започна с раждане по естествен път на момченцe в 00:01 часа, 3300 гр, 49 см. Заедно с щастливата майка, бебето е в отлично здраве и благодарят на дежурните екипи под ръководството на д-р Валентин Иванов, д-р Радко Тоцев, д-р Цвети Попова, неонатолог д-р Петя Радулова и акушерка Иванка Иванова.

Общо за 2022 година в Университетска акушеро-гинекологична болница "Майчин дом“ са родени 3372 бебета и болницата отново е първенец по брой раждания в България. За сравнение, през 2021 година в “Майчин дом" са проплакали 3157 бебета.

Последното бебе за 2022 година е родено по естествен път в 14:27 часа и е момиченце с мерки 2960 грама и 48 см.

В новогодишната нощ в Родилна зала на СБАЛАГ “Майчин дом работиха екипите на д-р В. Иванов, д-р Р. Тоцев, д-р Цв. Попова, д-р Цв. Тончев, неонатолог д-р П. Радулова, анестезиолог д-р Иванова, акушерките Р. Колчева, Н. Василева, Ив. Иванова. За последния ден на 2021 година в болницата са се родили общо 2 бебета, родени по нормален път.

СБАЛАГ “Майчин дом" е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас, която през 2023 година ще отбележи 120 години от създаването си и 42 години от полагането на специализирани грижи за недоносените бебета в България. В "Майчин дом" се проследяват и лекуват най-сложните медицински АГ случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността.