Пловдив направи първи стъпки към създаване на Алея на славата. С пълно единодушие пловдивските общински съветници одобриха именуването на пространството, заключено между улиците "Лейди Странгфорд“, "Ангел Букорещлиев“ и "Цариброд“, с името площад "Театрален“, предава Plovdiv24.bg.

Решението се взима в навечерието на празника на първия професионален театър в България - 27 март, когато се навършват 143 г. от създаването на пловдивската Драма. Първото представление в Пловдив е финансирано от община Пловдив, отбеляза в изказването си Стефан Послийски. 

Въпросът за именуването на площадното пространство е предизвикал полемика в комисията по култура на Общинския съвет, а след среща с ресорния заместник-кмет Пламен Панов е коментирано, че, ако се сложи конкретно име, ще се приеме като предпочитания към една или друга личност. 

В комисията по култура е постигнато споразумение в площадното пространство да се инсталират табели с имената на пловдивски актьори и режисьори, допринесли за развитието на пловдивския театър, по подобие на градинката на писателите зад Джумая джамия. 

Обмисля се среща с ръководството на Драматичния театър, за да се обсъди създаването на маршрут от музея на театъра до пл. "Театрален".