43 фиша и 24 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата съставиха служителите на полицията в Пловдив от началото на деня досега по време на специализирана полицейска акция, съобщи пред журналисти началникът на 3 РУ при ОДМВР главен инспектор Венелин Костов, предаде репортер на "Фокус". 

Акцията се провежда от служители от 03 и 06 районни управления. Целта е превенция на престъпленията и закононарушенията по три направления охранително, криминално и икономическо, включително и нарушения на политическите права на гражданите, във връзка с предстоящите избори, обясни инспектор Костов. Заповедта за проверките е спусната от директора на ОДМВР старши комисар Васил Костадинов

Проверени са общо 123 превозни средства и 162 лица. Образувана  е и една преписка във връзка с продажба на стоки без бандерол. 

Засега няма придобита информация, свързана с нарушаване на политическите  права на гражданите. Няма и сигнали от ромските махали. Проведени са беседи с управители на търговски обекти с персонал над 100 души, във връзка с превенция на корпоративния вот. 

Проверките продължават. Мотивацията на полицейските служители е на необходимото ниво, каза още Костов.