Окръжна прокуратура – Смолян наблюдава бързо производство за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Днес, 25 юни 2024 г., сутринта, е бил получен сигнал на тел. 112 от гражданин, който съобщил, че в гр. Смолян, квартал Устово – нова пътна отсечка, е станал свидетел на отвличане на жена на улицата. Незабавно са започнали оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР-Смолян и е била уведомена Окръжна прокуратура – Смолян.

До момента е установено, че пострадалата е 45-годишна жена, която е излязла от дома си и се движела по улицата. Пътят й бил препречен от две лица - мъж и жена, семейство - 46-годишният А. Б. и 37-годишната Д. Б. Двамата издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото, и насила я вкарали в лек автомобил, марка "Мерцедес“, управляван от А. Б., след което колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян. Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията.

А. Б. и Д. Б. са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват действия по разследването - разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Днес, 25 юни 2024 г., след разпити на установени свидетели-очевидци ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на А. Б. и Д. Б. към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица - престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.