Официална церемония по връчване на 10 пистолета “Валтер" и 17 електропреносими пистолета “Тейзър", с които да се поднови оръжейната система в МВР с по-нови и съвременни късоцевни оръжия се проведе пред ОДМВР-Бургас, предаде репортер на "Фокус".

Пистолетите ще са предназначени за служителите на “Специализираните полицейски сили" към ОДМВР - Бургас (десет пистолета) и за служители от районните управления в областта (17 тейзера).

По време на церемонията по връчване на оръжията присъства главният секретар на МВР гл. ком. Петър Тодоров. "За мен е изключително удоволствие да връча тези съвременни оръжия и помощни средства, които ще се налага служителите да употребяват в ежедневната си работа. Нека да бъдат използвани професионално, правилно, но и по-рядко. Това е първата стъпка на ръководството за обновяване въоръжението на полицията, което, за съжаление, не е това, което трябва да бъде. Съвсем скоро ще успеем да превъоръжим цялата полиция. Служителите на МВР заслужават по-добри оръжия, униформи и автопарк заради труда и всеотдайността си", посочи гл. ком. Тодоров.  

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов добави: "Знаете в какви трудни условия работим и колко сложна е обстановката, в която изпълняваме служебните си задължения. Радстното за мен е, че всеки един служител на ОДМВР-Бургас работи с мотивация. Уверявам, че с помощта на тези технически съоръжения нашата работа по опазване живота на гражданите ще бъде подобрена".