Деца от гимназиален курс в Казанлък написаха есета на тема “Ако днес съм кмет, какво ще променя в моя град", предаде репортер на "Фокус". Есетата бяха изпълнени с безброй идеи, решения и най-вече хъс. Много от учениците осмислиха и споделяха, че това не е само работа, но и отговорност.

Днес в Общината отличените 9 деца прекрачиха прага на работното си място, което са посочили в творбите си. “Днес вие сте посланиците на нашето общество, които ще поемат управлението на община Казанлък" - с тези думи кметът Галина Стоянова посрещна новите кметове, за да усетят приемствеността. Тя поздрави участниците за смелостта да участват в конкурса и за това, че не са се изкушили да използват изкуствения интелект, за да напишат есетата си.

Кметът сподели, че идеята се е родила от зам.-кмета Аксения Тилева, която като педагог е изказала желанието си да доближи младите и обществото максимално близо до общинската администрация.

Преди да потеглят към новите си работни места, учениците споделиха, че са в сградата на Общината за пръв път и не скриха вълнението си от предстоящия ден.

Отличените са:

Цвети Пагелска - 11 “а" клас- ПГ “Лека промишленост и туризъм";

Виктория Тодорова - 11 “б" клас - СУ “Екзарх Антим Първи";

Александър Димитров - 11 “а" клас- ПГ Лека промишленост и туризъм;

Кристиан Петров - 11 клас ППМГ “Никола Обрешков";

Калоян Златев - 11 “г" клас - ПГ “Иван Хаджиенов";

Румен Величков - 10 “а" клас - ПГ “Иван Хаджиенов";

Дани Маринова - 10 “а" клас - ПГ “Иван Хаджиенов";

Деляна Нанева - 11 клас - СУ “Екзарх Антим Първи";

Росица Михалева - 10 “б" клас - ПГ “Транспорт и транспортен мениджмънт".

Постовете, които ще заемат са на Кмет, Председстел на общински съвет, Зам.-кмет по Хуманитарни науки, Началник отдел “Екология", Зам.-кмет по СПП, Зам.-кмет по Строителство, екология и транспорт, Зам.-кмет по Икономика и инвестиции, Секретар и Главен архитект.

С пожелание за спорна работа и постигнати резултати кметът се отправи в кабинета си със своя нов колега.