Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес в сградата на Общината с новия посланик на Съединените щати в българия Н. Пр. Кенент Мертен, предаде репортер на "Фокус". Тя накратко го запозна с икономическия профил на общината и отбеляза, че Казанлък има силна икономика. "Някои казват, че това е богат край, но гражданите искат още и още!“, коментира Галина Стоянова. Тя разказа, че през всичките си три мандата е работила с нейния екип главно за подобряване на инфраструктурата, образованието – ремонтирани са всички детски градини и училища, политиките за подпомагане на новородено дете и семейства, които се нуждаят от инвитро процедури.

От своя страна, Н.Пр.Мертен прояви разбиране, предвид кулминационните дни на Празника на розата. "Знам, че сега Ви е изключително натоварено!“ и благодари за отделеното време. "Очаровани сме да видим толкова много хора тук, включително американци! Имате прекрасен град!“, споделиха той и неговата съпруга Сюзън Грийнман Мертен. Семейството е закупило много сувенири от Казанлък, които ще подари на свои приятели в САЩ, "за да научат повече хора за града и неговите възможности“. Новият американски посланик у нас изрази надежда, че ще съдейства за повече американски инвестиции в региона. "Надявам се да успеем да привлечем повече хора да инвестират тук и да посетят Казанлък!“, каза Н.Пр. Мертен. Той благодари за сърдечната среща и увери, че скоро ще дойде отново на това "прекрасно място“.

В края на срещата Галина Стоянова пожела на новия американски посланик Н. Пр. Кенет Мертен: "Ще се радвам да заобичате България, така, както ние българите я обичаме!“.

Рени АТАНАСОВА