В столичния район "Банкя" се състоя "Първа копка" по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община". На събитието присъстваха зам.-кметът на Столична община в направление "Обществено строителство" инж. Ангел Джоргов, кметът на Банкя Рангел Марков, предаде репортер на "Фокус".

Проектът представлява 30 км канализационна мрежа – изграждане на нова и реконструкция на съществуваща. Предстои изграждането на вътрешно канализационната мрежа в Банкя. Над 70% от канализационната мрежа на Банкя ще бъде обхваната. Това каза кметът на Банкя Рангел Марков при първата копка по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община".

По думите му 3000 домакинства ще могат да се възползват от нея. "Проектът трябва да бъде завършен до края на тази годината", допълни той.

"Ще се работи на няколко фронта заради спецификата на улиците на Банкя. Ще има сериозни затруднения на движението, но ще има обходни маршрути. Осигурени са електробуси. Със средства на Столична община е осигурено да бъде асфалтирано от бордюр до бордюр", каза зам.-кметът по строителство към Столична община Ангел Джоргов