На 3 февруари 2023 г., петък, пред сградата на Младежки културен център "Георги Братанов“, която се намира в Градски парк – Ямбол, се проведе официална церемония "Първа копка“ за започване на строително-монтажните дейности по проект "Ремонт и модернизация на Младежки културен център“, финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 г. Това информираха от пресцентъра на Община Ямбол. 

Церемонията започна в 11:00 часа. Присъстваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански, областният управител Георги Чалъков, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, заместник-кметовете Енчо Керязов и Васил Александров, общински съветници, ръководителят на проекта Радостин Евтимов, Добромир Щилянов, управител на фирмата изпълнител "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД, Райна Джамбазова, управител на "ПГМ 28 КОНСУЛТ“ ООД, арх. Сотир Камбуров – проектант, директорът на Младежки дом "Георги Братанов“ и граждани.

"Днес отново е важен ден за нашия град, защото започнаха строителните дейности на един дългоочакван и обещаван обект - Младежки културен център "Георги Братанов“. Това е едно знаково място за много от нашите съграждани, което е построено през 1972 година и се свързва както с културни, така и с много житейски събития. Винаги сме казвали, че за младите хора на Ямбол трябва да бъде най-доброто, затова вярвам, че изпълнителят на обекта, който има много опит в строителството на такива сгради, ще го изпълни по най-добрия начин и в срок“, каза кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Той изказа благодарност към всички, които са допринесли за реализирането на този проект. "Първата копка винаги е била неразделна част от строителството на всеки един обект, но за нас най-важно е как и по-какъв начин ще бъде изпълнен той. Вярвам, че след като той завърши отново ще бъдем заедно и ще се поздравим с успешното му приключване. Още по-важна за нас ще бъде и оценката на нашите съграждани. Искрено се надявам тя да бъде положителна и поне до някъде да сме оправдали очакванията им.“, допълни още Валентин Ревански.

Надя Данкинова, изпълнителен директор на фонд ФЛАГ, коментира, че за нея е удоволствие да бъде част от събитието, защото е наясно, че желанието тази емблематична за Ямбол сграда да бъде ремонтирана датира от дълго време. Данкинова изказа адмирации към ръководството на община Ямбол, което успя да намери воля да стартира този проект.

Добромир Щилянов, управител на "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД, сподели, че е благодарен на Община Ямбол за гласуваното доверие по изпълнението на проекта по реконструкцията на Младежкия дом. Той допълни, че знае колко е важна тази сграда за жителите на града и какви функции е изпълнявала през годините. Щилянов даде обещание, че нейният ремонт ще бъде извършен безаварийно, качествено и в срок.