Успешно приключиха ремонтните дейности на сградата, където се помещава Домашен социален патронаж. Тези подобрения станаха реалност благодарение на спечелен съвместен проект с партньор от Норвегия. Стойността на проекта е над 800 000 евро и е за предоставяне на комплексни социални услуги.

За реализирането на строително-монтажните работи се отделиха 542 848 лв., което позволи цялостен ремонт както вътре, така и отвън на сградата. В момента продължава работата по другите дейности от проекта, като с останалите средства ще бъдат създадени помещения за медицински прегледи, нова апаратура и стаи за обучение на хора от нуждаещи се групи.

Заедно с ремонта на сградата, беше предприето и основно почистване на тревните площи в двора, което превърна външната част в приятно и уютно място за посещение и престой.

,,За хората, които работят в Домашен социален патронаж и за всички, които се нуждаят от подкрепа и грижа, тази придобивка е истински дар! Искам да изразя своята благодарност към всички, които допринесоха за реализацията на този важен проект“ коментира кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.