За неработещ светофар на възлово кръстовище в район "Северен" в Пловдив сигнализира читателка на "Фокус". Ето какво ни написа:

"Втори ден светофарът на "Победа" и "Дунав" не работи. Движението е ужас. То верно, че едното платно на "Дунав" е затворено, но през кръстовището минават и тежки машини. Моля за съдействие.".

Незабавно предадохме сигнала на ОП "Организация и контрол на транспорта". Оттам ни информираха, че авариен екип отстранява повреда на светофарната уредба, тъй като при изкопни работи по Водния проект са били прекъснати много стари и износени захранващи кабели и наложило поставянето на нови.

Светофарите "мигат" в жълто, предупреждавайки участниците в движението за повишено внимание. Ако светофарите не работят, шофьорите следва да спазват пътните знаци и другите предвидени по закон правила за движение, допълват от ОП ОКТ.

Нормалният работен режим на светофарите е възстановен в ранния следобед, буквално минути след като Plovdiv24.bg предаде читателния сигнал. На кръстовището е въведена нова временна организация, но без спиране на движението. Това се налага заради напредващите дейности по изпълнението на Водния проект.