Психично болен варненец обикаля от няколко дни из Велико Търново и безпричинно напада непознати хора. За последния случай сигнализирала жена, която след сблъсък с младежа е със счупена протеза. В полицията във Велико Търново са подавани множество жалби срещу него от пострадали хора, тъй като се оказва, че това не е единствения побой в града.

По случая от миналата седмица има и образувано досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това потвърди за "Фокус“ Тотко Тотев, говорител на Районна прокуратура – Велико Търново.

"Аз лично съм водил едно дело през миналата година. Същият мъж беше извършил кражба на велосипеди от междуетажна стаичка в блок в града. Установихме, че лицето е с шизофрения, със съдебно-психиатрична експертиза. Намерихме колелетата. Но лицето е от Варна, с постоянен и настоящ адрес. Изпратих там делото по компетентност, тъй като трябва там Варненската прокуратура да внесе във Варненския съд предложение за принудителни медицински мерки“, обяснява прокурор Тотев и допълва, че няма информация какво се случва с производството в морския град.

Иначе, след жалбата от петък, нападателят е задържан за 24 часа в търновската психиатрия, но е пуснат на свобода. В такъв случай полицията и прокуратурата са безсилни. По закон мъжът може да остане в клиника, но нейният ръководител трябва да поиска разрешение за това от съда, а към момента във Великотърновския съд такова не е внасяно.

Търновци са уплашени и коментират случая, след като той стана известен с репортаж по една от националните телевизии.