Задържаха 45-годишен психично болен мъж за убийството на баща си в криводолското село Осен, предаде репортер на "Фокус“. Жертвата е на 72 години. Той е намерен убит вчера в дома си.

На извънреден брифинг наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Враца Любен Владинов съобщи, че на задържаният му е повдигнато обвинение по чл. 116, ал. 1, т.3 от Наказателния кодекс- убийство на роден баща. Тялото на 72-годишния мъж е намерено в приземен етаж на къщата, в която живее заедно с единия си син и жена си.

Сигналът за инцидента е подаден в събота, малко преди 11 ч. от другия син на жертвата, който съобщил в Районното управление на МВР във Враца, че открил бездиханното тяло на баща си в леглото с прободна рана в областта на шията и нож в раната. След проведено разследване следите отвели криминалистите до един от синовете на жертвата- 45-годишният Д.П, който е с психични проблеми и живеел с родителите си в криводолското село. Той е установен и задържан.

Зам.-окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура-Враца Елена Станева уточни по време на брифинга, че задържаният за убийството е с психични заболявания, които са диагностицирани и от 2015 г. неколкократно е настаняван в специализирани заведения. Имал е предписани лекарства, които към момента на извършване на престъплението не ги е приемал.

Предстои да бъдат назначени множество експертизи, включително и психиатрична, за да се определи дали към момента на извършване на убийството, синът е осъзнавал и разбирал извършеното от него.