Кметството в старозагорското село Пшеничево, заедно с местното НЧ "Напредък – 1927“ и Пенсионерския клуб "Сокол“, канят на Празник на пшеницата на 1 юли /събота/, предаде репортер на "Фокус". Отново пъстра и разнообразна програма ще очаква жители и гости на населеното място.

Началото е в 9.30 часа с тръгване от нивата, а в 10.00 часа ще бъде отслужен водосвет за здраве и извършено ритуално зажънване. Официалното откриване на празника е с час 11.30 ч., а малко по-късно гостите ще бъдат поздравени от самодейците на село Пшеничево. Музикална програма от гостуващи фолклорни групи ще се погрижи за още по-доброто настроение. Празнично жътварско хоро ще се извие на площада.

По време на празника, посветен на зърнено-житната култура, ще се проведе конкурс в търсене на най-вкусните тестени изделия, а авторите им ще получат награда. Всеки, който желае, ще има възможност да си направи снимка при специалните кътове, отразяващи българските бит и обичаи. Запечатаните фотоси ще бъдат показани в изложба в Деня на християнското семейство – 21 ноември, под мотото "Любовта към традициите се възпитава в семейството“.