Все още не е сигурно дали натравянето на учениците от Спортното училище в Пловдив е от храна, съобщи за Агенция "Фокус" директорката Ружка Генова. 

Генова обясни, че в болница са били закарани само тези деца, които са на общежитие, за да бъдат под непрекъснат лекарски контрол. С тях има и възпитатели, за оказване на психологическа подкрепа. Късно вечерта те са били закарани в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" и лекарите веднага са ги поели и направили медицинските процедури. Децата са спокойни в момента, твърди директорката.

"Факт е, че имаме такъв проблем, но е факт, че ние не знаем от какво е, не знаем дали е от храна. Още в ранните часове на денонощието изпратих уведомлението до институциите и още в първите часове на работния ден днес те бяха със своите екипи при нас. Взимат се необходимите проби, включително и от обектите около училището, от които се хранят децата.

Взима се проба и от водата, за да се установи каква е точно инфекцията. Може да е бактериална, но може да е и вирусна, ще кажат специалистите. Ние не знаем каква е тя", добави Ружка Генова.

По думите й в училището сега е спокойно.