Велико Търново. Служителите на фирмите, които отговарят за чистотата във Великотърновска област, са снабдени със светлоотразителни жилетки. Работодателите във всички десет общини в региона са купили такива на своите подчинени с цел осигуряване безопасност при извършване на дейностите по сметосъбирането и сметоизвозването, съобщават от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново. Проверката е извършена от служители на Инспекция по труда в периода 23-31 август по инициатива на  областния управител инж. Георги Гугучков.

Дирекцията е призовала работодателите за извършване на документни проверки по спазването на трудовото законодателство и здравословните и безопасни условия на труд, които продължават и в момента. След приключването им гражданите на Великотърновска област ще бъдат информирани за резултатите. Очакват се и констатациите на РИОСВ, ОД на МВР и Регионалната дирекция "Автомобилна администрация“.

"Фокус“ припомня, че такава съвместна проверка за сметосъбирането и сметоизвозването в областта се прави за първи път. Повторна инспекция ще има и в края на месец септември. Целта е да се завишат контрола и качеството на услугата.