Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътна безопасност се проведе на 7 март в област Стара Загора. Това съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. В акцията участваха служители от Районните управления в областта, служители от отдел "Охранителна полиция и секторите "Противодействие на криминалната престъпност“ и "Противодействие на икономическата престъпност“ и ГДЖОСБТ.

Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

В хода на планираните мероприятия са проверени общо 1127 лица, 616 моторни превозни средства, 18 пунктове за черни и цветни метали, 27 заложни къщи, 16 автоморги, автосервизи и депа, 29 питейни и увеселителни заведения и 41 търговски обекта. Издирени са 2 лица. Съставени са 40 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са 33 акта за установяване на административни нарушения и 248 фиша.

Образувани са десет досъдебни производства и четири бързи производства.

Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР, във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.

Рени АТАНАСОВА