Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Районно управление – Кюстендил. Това съобщи на брифинг пред журналисти началникът на сектор "Охранителна полиция“ към Районно управление – Кюстендил Боян Миленков, предаде кореспондент на "Фокус“. Брифингът се състоя в близост до ромския квартал на града, където е обособен и един от пунктовете за проверка.

Стана ясно, че специализираните действия, които се осъществяват с представители и на други държавни структури, са насочени срещу конвенционалната престъпност, недопускане на нарушения спрямо политическите права на гражданите, установяване на издирвани лица, както и извършители на противозаконни деяния.

"По разпореждане на директора на Областна дирекция на МВР – Кюстендил се провежда специализираната полицейска операция. Тя е насочена и към противодействие на данъчни престъпления, нарушения касаещи Закона за храните, противодействие на престъпления свързани с изборното законодателство. Към момента текат действия на територията на квартал "Изток“, в общо 5 обекта. След това операцията ще продължи на територията на малки населени места и определени квартали от град Кюстендил“, посочи Боян Миленков. На по-късен етап ще бъдат обявени и самите резултати. До момента няма задържани лица или установени престъпления, свързани с купуването и продаването на гласове.