В ранната утрин на 18 май еленовци посрещнаха стотици гости на фолклорен събор "Еленово", организиран от НЧ "Светлина - 1908", с. Еленово, с подкрепата на Община Нова Загора и Кметство с. Еленово. Неговото седмо издание бе поставено в местността "Кара дере", в подножието на Свети Илийските възвишения. За пореден път, в два дни, имахме удоволствието да се докоснем до магията на танцовото и песенно народно изкуство и пъстротата на българския фолклор. Официалното откриване на традиционното събитие бе уважено от кмета на община Нова Загора Галя Захариева, народния представител Мария Белова, заместник областния управител Чавдар Божурски, заместник-председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник - кметовете Нина Генчева, Ивайло Енев и Иванка Михова, кмета на село Еленово – Диян Бонев, общински съветници, кметове на населени места и многобройни любители на българския фолклор.

Да приветства всички участници и гости на празника имаше удоволствието кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тя с особено вълнение се обърна към всички присъстващи с думите: "Желая Ви един страхотен събор, много настроение, здраве и упоритост на организаторите, за да ни събират всяка година. Поклон и благодаря за усилията, които полагат!". Своя поздрав отправи и кметът на село Еленово г-н Бонев. Той приветства всички с "Добре дошли" и пожела успех на участниците във фолклорния събор.

Китното място се огласи от красивите песни и кръшните танци на участниците, дошли от близо и далеч. На сцената първа излезе Певческата група за обработен фолклор от село Еленово с ръководител Цанка Радева и корепетитор Цветан Цонев, а в продължение на цял ден зрителите имаха възможността да се насладят на песенното богатство, звуците на народните инструменти и жизнерадостните народни танци на над 120 участници от различни краища на страната: гр. Нова Загора; гр. Сливен; гр. Ямбол; с. Гецово, общ. Разград; с. Дуранкулак, общ. Шабла; с. Златар, общ. Велики Преслав; гр. Стара Загора; с. Бял кладенец, с. Сокол, гр. Сунгурларе и др. Организаторите се бяха погрижили за пореден път да осигурят добро настроение и забавления на своите гости. Тази година сред красивата природа присъстващите имаха възможността да се издигнат на високо с пара балон, който донесе много радост и усмивки на най-малките. В програмата имаше огнено и кристално шоу, а регионален клуб "Традиция" представи по автентичен начин въстановката "Легенда за раждането на Мерджан Рада“. Въпреки лошите метеорологични условия във втория ден от събора участниците не се поколебаха и представиха пред журито своите песенни и танцови изпълнения, които показаха какво е несломим български дух. С много вълнение, нови приятелства и радост в очите приключи седмото издание на Фолклорен събор "Еленово", в който на раздяла всички си пожелаха “До нови срещи“, многобройни изяви, награди и заслужени отличия.