Във фокуса на вниманието на Консултативния съвет по култура и туризъм към Община Казанлък през 2023 г. ще бъде юбилейният 120-и Празник на розата догодина. Това заяви Кметът Галина Стоянова към членовете на Консултативния съвет, съобщиха за Агенция "Фокус'' от Община Казанлък. Редовната среща се проведе в обновената Зала №6 в сградата на Общината.

Бяха обсъдени различни предложения за надграждане и разнообразяване на културните събития в празничната програма догодина. "Тази среща е само началото на поредица от разглеждането на различни идеи за атрактивни събитгия“, посочи Кметът на Казанлък.

По време на разговорите бе представен правилникът за дейността на новосъздаденото общинско предприятие по туризъм "Казанлък АРТ“.

Общественият омбудсман в Казанлък Гинка Щерева запозна присъстващите с напредъка по изработката на улични табели. Инициативата се води от казанлъшкия омбудсман, със съдействието на главния архитект на Общината Георги Стоев и активното участие на казанлъшките деца. В изработката на визията и съдържанието на табелите участват възпитаници на четири гимназии в града: НУПИД "Акад. Дечко Узунов“, паралелката по история на ХГ“Свети Свети Кирил и Методий“, езиковата паралелка на СУ"Екзарх Антим I“, а през лятото на тази година към тях се присъединиха и ученици от ПГ“Иван Хаджиенов“. В своята работа екипите са ползвали за консултация широк кръг от утвърдени специалисти.Догодина на 19 кръстовища в Казанлък ще бъдат поставени първоначално 36 указателни табели на български и латиница, за да улесняват и насочват жителите и преди всичко – гостите на града.

Рени АТАНАСОВА