Продължава протестът на служителите от "Метрополитен", предава репортер на Sofia24.bg. Протест е под наслов "За достойнo разпределение на средствата за увеличение на работните заплати в "Метрополитен" и се провежда пред сградата на "Метрополитен" ЕАД“. 

Протестиращите се подредиха на входа на метростанция "Сердика" срещу банката. С музика, тъпан и плакати те отново изразиха своята решимост да получат обещаните от кмета Терзиев 15 % увеличение на заплатите. Гражданите затвориха единия вход към метростанцията.

Хората заявиха, че няма да позволят да бъдат излъгани. След малко започват преговорите. Няма да позволят някои хора да не им дадат това, което кметът на София е обещал. Със знаме на КНСБ те затвориха входа на метростанция "Сердика". Работещите казват, че това, което е обещано трябва да се спазва.

Протестиращите заявиха, че няма да позволят да бъдат излъгани. След малко започват преговорите. Няма да позволят някои хора да не им дадат това, което кметът на София е обещал. Със знаме на КНСБ те затвориха входа на метростанция "Сердика". Работещите казват, че това, което е обещано трябва да се спазва.

"Под прозорците на ръководството показваме какво пише във това споразумение и какво искат хората", заявиха протестиращите.

Те запалиха листовете, които държаха в ръцете си и поискаха среща с ръководството на "Метрополитен". Един от организаторите влезе, за да провери  как вървят преговорите. Това е Сашо Шопов, който носи и плакатите, които протестиращите нарисуваха. Но хората, които излязоха днес на протест, не бяха допуснати в сградата на "Метрополитен ЕАД". Протестиращите си тръгнаха, като казаха, че другата седмица ще организират стачка. Тогава ще затворят цялото метро.