Протестиращите енергетици и миньори край Дупница подготвят искания към управляващите. Това съобщи в интервю за "Фокус“ Йорданка Германова, председател на "Подкрепа“ – Дупница. Тя посочи, че към момента блокадата на автомагистрала "Струма“ продължава. Исканията ще се съгласуват с останалите протестиращи в страната, след което ще бъдат изпратени до Народното събрание и Министерски съвет. Протестиращите очакват и среща.

"Териториалните планове бяха качени на сайта на Министерство на енергетиката, но ситуацията е много по-тежка отколкото беше преди, преди внасянето им в Брюксел. Става въпрос за намаляване на много по-голям обем базови мощности и в много по-кратки срокове“, каза Германова. По думите й протестите ще продължат до изпълняването на исканията, които не са невъзможни.

Йорданка Германова подчерта, че протестът не е политически, няма политици, няма кандидати за общински съветници и кандидат-кметове. Никой не се опитва да саботира предизборната кампания. "Исканията на хората са изключително справедливи и са свързани със запазването на работните им места“, каза Германова.

Венцеслав ИЛЧЕВ