Довечера 18,00 часа пред Община Пловдив се организира протест под наслов: "Последен шанс за Панаира", съобщиха организаторите. След отказа на Търговски регистър да впише решението за увеличаване капитала на "Пълдин туринвест“ АД с мотив, че оценката на апортираните акции не е актуална, съществува реална законова възможност местната и държавна власт да обединят усилията си в запазване собствеността си върху Международен панаир Пловдив и да предприемат всички необходими действия държавата да върне обратно своите акции, вместо те да се апортират в дружество под пълния контрол на Георги Гергов.

Пловдивчани, за които Международния панаир е символ на града, с огромно културно и икономическо значение в неговия разцвет, се обединяват в исканията си към кмета на Варна Иван Портних и общинските съветници на община Варна, както и към министъра на икономиката, да предприемат мерки за спиране на апорта.

Все още има механизми, по които Панаира да бъде запазен. Създаден от будни и далновидни българи, преминал изпитанията на времето, не може да позволим да бъде безвъзвратно загубен.